Fokus på klimavenlig mad

 

Nu sætter Odense Bæredygtighedsråd fokus på Klimavenlig mad.

På en workshop i Odense Bæredygtighedsråd blev der formuleret en ide om at lave et projekt om klimavenlig mad i Odense. Dette projekt er siden blevet udviklet og går i luften nu her efter sommerferien 2011.

Der er tre målgrupper for projektet: kantinepersonale, hjemkundskabslærere og borgere i Odense. I projektet bliver der bl.a. holdt tre arrangementer ved Kold College, hvor deltagerne bl.a. selv vil kunne prøver at lave Klimavenlig mad under kyndig vejledning af kokken Rasmus Fredslund fra Kold College. De tre arrangementer holdes:

 

  • Onsdag d. 31. august kl. 13 – 16 for medarbejdere i kantiner
  • Torsdag d. 1. september kl. 13 – 16 for hjemkundskabslærere i folkeskolen
  • Lørdag d. 3. september kl. 10 – 14 for borgere i Odense

 

Læs mere i den vedhæftede fil og på: http://www.odense.dk/klimavenligmad.aspx

Der er tilmelding efter først til mølle princippet. Tilmeld et af de tre arrangementer ved at udfylde denne online tilmeldingsformular.

I projektet bliver der desuden udviklet et opskriftshæfte og undervisningsmateriale. Projektet er udviklet og gennemføres i samarbejde med Kold College, University College Lillebælt, Odense Blomsterfestival, Smagen af Fyn og FDB.

Hver gang du køber fødevarer og vælger en tilberedningsmetode sætter du et større eller mindre aftryk på klimaet. I Danmark stammer knap 20 procent af den samlede udledning af drivhusgasser fra landbrug og produktion af fødevarer. Der udledes også CO2, når varerne transporteres fra producenten til supermarkedet og endelig hjem til dig. At spise mere klimavenligt handler bl.a. om at ændre på  sammensætningen af de enkelte ingredienser og om at spise mere sæsonbetonet.

 

BilagStørrelse
indbydelse_til_tre_arrangementer_ved_kold_college_om_klimavenlig_mad.pdf388.83 kB